Utile, Web design

De ce este esentiala experienta utilizatorului (UX) in web design?

A venit momentul in care ai nevoie de un site nou pentru companie? Probabil ca ai deja cateva idei despre cum vrei sa arate si ce functii vrei sa contina. Inainte de orice, este foarte important sa iei in calcul experienta utilizatorului (UX sau User Experience). O buna experienta pe site face clientii sa cumpere mai usor, mai mult si chiar mai des.

Ce este UX?

De UX tin toate acele elemente care alcatuiesc interfata un site web. De la logo, la butoane, design-ul, structura informatiei, usurinta de gasi acele informatii pe care clientul le cauta sau de a face o comanda. Practic, in experienta utilizatorului intra toate aspectele despre cum se simte un client, ce gandeste si ce face cand utilizeaza site-ul.

Care sunt cei 4 pasi pentru un UX reusit?

 1. Ia in calcul profilul utilizatorului. Incearca sa te pui in pielea clientului tau si gandeste-te cum va folosi el acel site. Noteaza pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a-si atinge obiectivul. Ia in calcul toate scenariile posibile si fa site-ul usor de urmarit pentru orice profil de client.
 2. Alege un design simplu si curat. A trecut moda site-urilor incarcate si aglomerate. Alege un design cu putine culori, fonturi clare si usor de citit si asigura-te ca toate elementele de pe site functioneaza (butoane, link-uri, formulare, etc).
 3. Directioneaza clientul. Alege sa evidentiezi acele actiuni care il duc pe client catre rezultatul dorit. De exemplu foloseste culori diferite pentru butoanele care duc spre shop, ajuta-l cu sageti sau legaturi rapide catre paginile relevante. Este important ca utilizatorul sa nu stea sa se gandeasca la pasul urmator, ci totul sa curga natural, chiar de la prima utilizare.
 4. O lista cu elementele pe care trebuie sa le bifezi pentru o experienta usoara pe site:
  • Butoanele call-to-action sunt vizibile si usor de folosit
  • Ai datele de contact la indemana si clientii te pot contacta usor
  • Foloseste un instrument pentru cautare in site, usurand gasirea informatiei in site
  • Foloseste un design responsive (care se afiseaza bine si pe dispozitivele mobile)
  • Asigura-te ca pagina se incarca rapid

Daca vrei un site care sa atraga si sa convinga clientii, asigura-te ca bifezi toti acesti pasi sau contacteaza echipa noastra pentru a face asta pentru tine.

Related Posts